در گفت‌و‌گو با تابناک مطرح شد؛

افزایش مرگ با گاز مونوکسید کربن در کرمانشاه

گروه استان‌ها- مدیر کل پزشکی قانونی استان کرمانشاه گفت: طی نه‌ماهه امسال ۹ نفر بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن جان خود را از دست داده‌اند؛ آماری که نسبت به سال گذشته رشد داشته و ضرورت توجه به ایمنی بخاری‌ها و دودکش‌ها را یادآوری می‌کند.
کد خبر: ۱۲۱۳۴۳۰
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۷ 15 December 2025

افزایش مرگ با گاز مونوکسید کربن در کرمانشاه

«بهتاش خانی‌آباد» مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک در استان کرمانشاه با اشاره به آمار مرگ با گاز مونوکسید کربن، در نه ماه سپری شده از سال ۱۴۰۴، اظهار کرد: در نه ماهه سپری شده از سال ۱۴۰۴ در اجساد معاینه شده مراکز پزشکی قانونی استان کرمانشاه، نه نفر (چهار زن و پنج مرد) با تشخیص علت مرگ مسمومیت با گاز مونواکسید کربن گزارش شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، یک نفر افزایش داشته است.

وی افزود: مسمومیت با گاز مونوکسید کربن به وسیله انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آبگرم کن، پیک نیک و حتی زغال ایجاد می‌شود، لذا برای جلوگیری از گازگرفتگی باید در نصب بخاری به توصیه‌های ایمنی در خصوص چگونگی نصب دودکش و شرایط لازم عمل شود، توصیه می‌شود که قبل از نصب بخاری، از سطح پشت‌بام یک وزنه کوچک را با ریسمان به داخل دودکش بفرستید تا از باز بودن مسیر دودکش‌های داخل دیوار اطمینان کنید، درحالی‌که این وزنه تا انتها پایین آمد نشان‌دهنده باز بودن مسیر است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه، تصریح کرد: مکش مناسب دودکش‌ها نیز یکی دیگر از مواردی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، بهترین نشانه برای کارکرد صحیح دودکش‌ها این است که بدنه آنها همواره داغ باشد، چراکه سرد بودن دودکش، زمانی که بخاری روشن است و همچنین زرد و نارنجی بودن شعله آن از نشانه‌های تولید گاز سمی و کشنده منواکسید کربن است.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
آخرین اخبار