استاندار کرمانشاه مطرح کرد؛

تعاملات با سه استان مرزی عراق در حال گسترش است

گروه استان‌ها - استاندار کرمانشاه گفت: با وجود ۳۷۱ کیلومتر مرز و پنج بازارچه مرزی، بیش از ۴۰ درصد صادرات ایران به عراق از مسیر کرمانشاه انجام می‌شود و تعاملات با سه استان مرزی عراق به‌طور بی‌سابقه‌ای در حال گسترش است.
کد خبر: ۱۲۱۲۴۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۷ 03 December 2025

تعاملات با سه استان مرزی عراق در حال گسترش است

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کرمانشاه، «منوچهر حبیبی» استاندار کرمانشاه اظهارکرد: استان کرمانشاه با ۳۷۱ کیلومتر مرز و پنج بازارچه و مرز رسمی، نقش بسیار مهمی در حوزه صادرات و واردات ایفا می‌کند و بیش از ۴۰ درصد صادرات جمهوری اسلامی ایران به عراق از طریق مرز‌های کرمانشاه انجام می‌شود.

وی افزود: کرمانشاه هم‌مرز با اقلیم کردستان عراق و دولت مرکزی است که ظرفیت بی‌نظیری را ایجاد کرده است و از مرز شوشمی در پاوه تا مرز سومار در گیلان‌غرب امکان رونق صادرات و تأمین نیاز‌های وارداتی وجود دارد.

استاندار کرمانشاه تصریح کرد: سال گذشته حدود ۴ میلیارد دلار صادرات از مرز‌های استان به عراق انجام شد و امسال نیز در هفت ماه، صادراتی نزدیک به ۲ میلیارد دلار ثبت شد که رشد حدود ۲۱ درصدی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه این ظرفیت‌ها می‌تواند در بخش‌های مختلف افزایش یابد، اقداماتی نیز در استان برای توسعه دیپلماسی اقتصادی در حال انجام است، تاکید کرد: سه استان سلیمانیه، دیالی و حلبچه در عراق با کرمانشاه هم‌مرز هستند و نشست‌های مشترکی با حضور استانداران این استان‌ها برگزار شده که منجر به تصمیم‌های مؤثری در جهت رونق صادرات شده است. هیئت‌های بازرگانی نیز به‌صورت منظم نشست‌هایی را برگزار می‌کنند تا حداکثر بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود انجام شود.

حبیبی از تلاش برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی استان کرمانشاه در استان‌های سه‌گانه عراق خبر داد و یادآور شد: یک نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی در کرمانشاه نیز برگزار شد که جمع زیادی از تجار و بازرگانان عراق در آن حضور داشتند.

وی اظهار کرد: در زمینه توریست سلامت نیز توافقات خوبی با استانداران استان‌های مرزی عراق انجام شده تا بیماران عراقی، به‌ویژه از سلیمانیه، دیالی و حلبچه، از ظرفیت‌های درمانی و بیمارستانی کرمانشاه استفاده کنند.

استاندار کرمانشاه کرمانشاه ادامه داد: در این زمینه بیمارستان‌های بخش خصوصی فعال شده‌اند و دانشگاه علوم پزشکی استان نیز از توان بالایی برخوردار است؛ بنابراین استقبال از این ظرفیت روزبه‌روز بیشتر می‌شود.

حبیبی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها، کشت فراسرزمینی در عراق است، افزود: هم در اقلیم کردستان و هم در دولت مرکزی دنبال می‌شود تا از اراضی این سه استان برای تأمین محصولات کشاورزی موردنیاز استفاده شود.

انتهای پیام/

منبع: تابناک
آخرین اخبار