کوتاه‌ترین مسیر دستیابی به اشتغال پایدار، مهارت‌آموزی است

گروه استان‌ها - مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان خوزستان گفت: توسعه آموزش‌های مهارتی، کوتاه‌ترین و مؤثرترین مسیر برای دستیابی به اشتغال پایدار است و این اداره‌کل آمادگی دارد در قالب همکاری‌های مشترک با استان میسان عراق، ظرفیت‌های آموزشی خود را در اختیار جوانان و فعالان اقتصادی آن کشور قرار دهد.
کد خبر: ۱۲۱۱۹۳۱
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۹:۳۳ 26 November 2025

کوتاه‌ترین مسیر دستیابی به اشتغال پایدار، مهارت‌آموزی است

به گزارش خبرنگار تابناک از استان خورستان، «شهرام ملایی هزاروندی» مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان خوزستان، در نشست توسعه همکاری‌های مشترک میان خوزستان و میسان عراق در حوزه صنایع کشاورزی و مهارت‌آموزی اظهار کرد: با توجه به اشتراکات فرهنگی، تاریخی و اقتصادی میان دو استان، بستر مناسبی برای برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک و انتقال تجربه‌های مهارتی وجود دارد.

وی افزود: تجهیزات تخصصی، متون آموزشی استاندارد و مربیان مجرب اداره‌کل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان آماده همکاری با طرف عراقی هستند تا مهارت‌آموزی در عرصه‌های مختلف به شکلی هدفمند دنبال شود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان با اشاره به ساختار و مزیت‌های آموزش‌های مهارتی در کشور بیان کرد: حدود ۷۰ درصد آموزش‌های این سازمان کارمحور و عملی است و گواهینامه‌های مهارتی صادرشده به‌دلیل عضویت جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی کار (ILO) در بسیاری از کشورهای جهان معتبر و قابل استناد است.

وی در ادامه تأکید کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خدمات خود را به ۱۹ گروه مختلف از جامعه ارائه می‌دهد؛ از جمله دانش‌آموزان، دانشجویان، زنان سرپرست خانوار، کارجویان، کودکان کار و همچنین افراد بهبود یافته از اعتیاد. به گفته وی، بخش قابل توجهی از فراگیران مراکز آموزشی در خوزستان را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند که برای ورود به بازار کار به مهارت‌های تخصصی نیاز دارند.

ملایی هزاروندی با اشاره به ظرفیت‌های بین‌المللی آموزش فنی و حرفه‌ای یادآور شد: گسترش دیپلماسی مهارت میان کشورهای منطقه، می‌تواند مسیر اشتغال پایدار را تسهیل کند و خوزستان با توجه به پیوندهای تاریخی و اقتصادی خود با عراق، آماده اجرای طرح‌های مشترک مهارتی با استان میسان است.

وی به برگزاری المپیادهای ملی و جهانی مهارت نیز اشاره کرد و افزود: این رقابت‌ها فرصت مناسبی برای ارتقای سطح تخصص جوانان و شناسایی استعدادهای شغلی است و می‌تواند به عنوان محور تازه‌ای در همکاری‌های آینده میان ایران و عراق مورد توجه قرار گیرد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان تصریح کرد: تجربه کشورهای توسعه‌یافته نشان داده است که مسیر دانشگاهی بدون تلفیق با مهارت، نمی‌تواند به اشتغال پایدار منجر شود؛ از همین رو، توجه به آموزش‌های مهارتی باید به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تا نسل جوان سریع‌تر و اثربخش‌تر وارد بازار کار شود.

گفتنی است نشست بررسی همکاری‌های مشترک مهارتی میان خوزستان و میسان عراق با حضور سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان، معاون استاندار و رئیس بخش کشاورزی استان العماره عراق، شهلا عمومی رئیس اتاق بازرگانی اهواز و مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان در اهواز برگزار شد.

انتهای پیام/ 

آخرین اخبار