جشنواره سفره کوردی شب چله در کردستان برگزار می‌شود/ احیای غذاهای محلی در آیین یلدا

گروه استان‌ها - جشنواره و مسابقه غذای محلی «سفره کوردی شب چله» با هدف احیای خوراک‌های سنتی و معرفی فرهنگ غذایی کردستان، روز ۲۶ آذرماه برگزار می‌شود؛ رویدادی که به‌گفته مسئولان میراث‌فرهنگی استان، فرصتی برای نمایش ظرفیت‌های آشپزی بومی و تقویت مشارکت مردمی در حفظ میراث‌ ناملموس است.
کد خبر: ۱۲۱۲۳۳۹
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۰ 02 December 2025

جشنواره سفره کوردی شب چله در کردستان برگزار می‌شود/ احیای غذاهای محلی در آیین یلدا

به گزارش خبرنگار تابناک از استان کردستان، «آرمان وطن‌دوست» سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، صبح امروز اعلام کرد: جشنواره و مسابقه غذای محلی «سفره کوردی شب چله» امسال با هدف معرفی فرهنگ غذایی استان و احیای خوراک‌های بومی برگزار می‌شود.

وی، در نشست برنامه‌ریزی این جشنواره اظهار کرد: این رویداد با ایجاد فضایی شاد، سالم و خانوادگی تلاش دارد ضمن شناسایی استعدادهای برتر در هنر پخت غذاهای محلی، ظرفیت‌های غنی کردستان در حوزه خوراک‌های سنتی را به نمایش بگذارد و مشارکت مردمی را در حفظ میراث‌فرهنگی تقویت کند.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، با اشاره به شرایط حضور در جشنواره گفت: شرکت در این برنامه برای عموم آزاد است و هر شرکت‌کننده باید یک سفره کامل ویژه شب چله شامل غذاها، دمنوش‌ها، دسرها، خشکبار، خوشاب‌ها و سایر خوراکی‌های مرتبط ارائه کند.

وی، افزود: پخت غذا باید توسط خود شرکت‌کننده انجام شده باشد و تکمیل فرم ثبت‌نام و پذیرش قوانین جشنواره الزامی است. به گفته او، اصالت غذایی، طعم و مزه، زیبایی بصری، تزئین و خلاقیت از مهم‌ترین شاخص‌های داوری در این رقابت خواهد بود.

وطن‌دوست یادآور شد: جوایز جشنواره در سه بخش بهترین سفره، خلاقانه‌ترین ارائه و بهترین روایتگری اهدا می‌شود و تمامی شرکت‌کنندگان نیز لوح تقدیر و هدایایی دریافت خواهند کرد.

وی در پایان با اشاره به بهره‌گیری از ظرفیت بوم‌گردی‌ها و اقامتگاه‌های سنتی در این رویداد، گفت: این اقدام بخشی از برنامه استان برای ارائه تجربه‌ای اصیل از آیین یلدا به گردشگران است؛ رویکردی که با هدف حفظ، تقویت و معرفی فرهنگ و سنت‌های بومی دنبال می‌شود.

انتهای پیام/

آخرین اخبار