افزایش ۲۰ درصدی جوجه‌ریزی و تولید ۲۸ هزار تن گوشت در چهارمحال و بختیاری

گروه استان‌ها-رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری از تولید سالانه ۲۸ هزار تن گوشت و افزایش ۲۰ درصدی جوجه‌ریزی خبر داد.
کد خبر: ۱۱۹۴۰۲۲
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱ 09 January 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از استان چهارمحال و بختیاری، حسین برزگر امروز در دیدار با ناظرین ذبح شرعی کشتارگاه‌های دام و طیور استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به تغییرات مصرف غذایی در چند دهه اخیر، اظهار داشت: پنجاه سال پیش، میزان مصرف روزانه هر فرد حدود 1300 کیلوکالری بود، اما امروز این میزان به بیش از 2100 کیلوکالری رسیده است.

وی افزود: در عین حال، رشد تقاضا برای غذا تصاعدی است، در حالی که تولید غذا با آهنگ نرم‌تری پیش می‌رود. این شکاف بین تقاضا و تولید، چالشی جدی در حوزه امنیت غذایی محسوب می‌شود.  

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری سه محور اصلی برنامه هفتم توسعه در بخش کشاورزی را ارتقای امنیت غذایی، افزایش بهره‌وری در منابع آب و خاک و ارتقای سلامت محصولات عنوان کرد و افزود: با اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها در سال ۱۴۰۱، قیمت نهاده‌های دامی چندین برابر شد و این امر جمعیت طیور و دام را تحت تأثیر قرار داد. بازسازی جمعیت دام مولد و اجرای پروژه‌های بهبود ژنتیکی برای افزایش تولید، از جمله اقدامات انجام‌شده در این حوزه بوده است.  

وی همچنین به ارتقای سلامت محصولات کشاورزی و تأثیر برند حلال بر بازار جهانی اشاره کرد و گفت: محصولات حلال، که امروزه سهم ۳۰ درصدی در بازار اروپا دارند، جایگاه مهمی در ارتقای سلامت غذایی پیدا کرده‌اند. در کنار این، کاهش استفاده از ترکیبات شیمیایی و سموم در تولیدات دامی و کشاورزی نیز از دغدغه‌های اصلی ماست.  

برزگر درباره تولید گوشت در استان، اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه ۲۸ هزار تن گوشت، یکی از تأمین‌کنندگان اصلی گوشت برای استان‌های همجوار مانند اصفهان و فارس است. با این حال، به دلیل تفاوت در مصرف گوشت مخلوط و ترجیح مصرف گوشت گوسفند نر، قیمت گوشت در استان بالاتر از سایر مناطق است.  

وی از افزایش جوجه‌ریزی طیور به میزان ۲۰ درصد در سال جاری خبر داد و بیان کرد: در حال حاضر، سه کشتارگاه طیور صنعتی و چهار کشتارگاه دام در استان فعال هستند و تلاش می‌کنیم تا با افزایش بهره‌وری و ایجاد زنجیره‌های تولید، نیازهای بازار را تأمین کنیم.  

برزگر در پایان از آغاز پروژه‌ای دانش‌بنیان در استان خبر داد و گفت: اولین کارخانه تولید خوراک دام بدون استفاده از کنجاله سویا و ذرت تراریخته در استان در حال راه‌اندازی است. این طرح می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش وابستگی به واردات و افزایش کیفیت تغذیه دام داشته باشد.  

انتهای پیام/ن

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار