به گزارش خبرنگار تابناک از استان چهارمحال و بختیاری، فردوس کریمی شامگاه سه شنبه در حاشیه بازدید از سد غدیر باباحیدر در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: حجم مخزن سد باباحیدر حدود ۱۴.۵ میلیون متر مکعب بوده که حجم این مخزن تا ۲۶ میلیون مترمکعب قابل تنظیم است.
وی افزود: سد باباحیدر با هدف تامین آب موردنیاز کشاورزی، شرب و صنعت در پایین دست برای جمعیتی بالغبر ۱۳۶ هزار نفر در باباحیدر، فارسان، جونقان و روستاهای موجود ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: بهرهبرداری از یک سد شامل دو قسمت ساخت سد و آبگیری آن میشود که پس از اتمام ساخت بدنه سد باباحیدر؛ با حضور رئیس جمهور شهید بدنه سد افتتاح شد.
کریمی عنوان کرد: کمیته آبگیری وزارت نیرو برخی معیارها را برای آبگیری از یک سد تعریف کرده است که تمامی این معیارها در سد باباحیدر رعایت شده و درحال حاضر مهمترین موضوع آغاز فرآیند آبگیری است.
وی اضافه کرد: با توجه به دبی آب بالادست سد باباحیدر و براساس شرایط و مدلهای موجود درصورت آغاز آبگیری در سد تا اواسط اردیبهشت ماه این فرآیند به اتمام میرسد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه یکی از شروط مهم برای آغاز فرآیند آبگیری سد باباحیدر صدور مجوز از سوی سازمان محیط زیست است، تصریح کرد: در سالیان گذشته محلی در نزدیکی سد باباحیدر که البته ارتباطی نیز با مخزن سد ندارد به دفن زباله اختصاص داشته است اما با توجه به گذشت مدت طولانی این منطقه اکنون مشکل بهداشتی ندارد.
کریمی یادآور شد: با وجود اینکه پس از بررسیهای صورت گرفته مشخص شد حداکثر میزان نفوذ شیرابه زباله در منطقه مذکور ۷۰ سانت بوده است و هیچگونه آلایندگی در این محل مشاهده نشد اما ۴۵۰ هزار مترمکعب خاک به منطقهای تحت عنوان لاخشک انتقال داده شد.
وی ضمن گلایه از اینکه مطالعات ژئوتکنیک سد باباحیدر پس از گذشت سه سال توسط سازمان محیط زیست چهارمحال و بختیاری بررسی نشده است، بیان کرد: درصورتی که فرآیند آبگیری این سد آغاز نشود فصل بارش امسال از دست خواهد رفت و این فرآیند تا سال آینده به تعویق میافتد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری افزود: نکته دیگر این است که در سد باباحیدر براساس آنالیز آب بالادست تصفیهخانه احداث خواهد شد که مناقصه آن به زودی برگزار میشود و به این ترتیب هیچگونه آلودگی در آب وجود نخواهد داشت.
تکمیل خط انتقال آب باباحیدر_جونقان یکی از رکوردهای کشوری است
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری گفت: خط انتقال آب باباحیدر به جونقان یکی از رکوردهای وزارت نیرو و اجرایی کشور است چراکه این خط در مدت سه الی چهار ماه تکمیل شد درحالی که براساس نظر مهندسین مشاور به ۳۶ ماه زمان نیاز داشت.
وی اظهار داشت: درحال حاضر سد باباحیدر ساخته شده و آماده آبگیری است، مشکلات موجود در مسیر این فرآیند نیز لاینحل نیست و با همکاری سازمان محیط زیست استان برطرف خواهند شد.
وی افزود: با توجه به دبی آب رودخانه سراب که در بالادست سد باباحیدر قرار دارد اگر دریچههای سد بسته شده و فرآیند آبگیری آغاز شود تا اردیبهشت ماه به تراز نرمال خواهیم رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در کنار سد باباحیدر یک سامانه شامل تصفیهخانه، خط انتقال و ایستگاه پمپاژ وجود دارد که خط انتقال از سد باباحیدر به جونقان دارای طول ۵۵ کیلومتر است همچنین حدود ۲۰ کیلومتر خطوط فرعی نیز تکمیل شدهاند.
وی اضافه کرد: خط انتقال باباحیدر به جونقان یکی از رکوردهای وزارت نیرو و اجرایی کشور است چراکه این خط در مدت سه الی چهار ماه تکمیل شد درحالی که براساس نظر مهندسین مشاور به ۳۶ ماه زمان نیاز داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه حدود یک کیلومتر از لولهگذاری خط انتقال آب در شهر باباحیدر تکیمل نشده است، تصریح کرد: شهرداری و شورای شهر باباحیدر حدود ۹ ماه ادامه روند لولهگذاری را متوقف کردهاند.
کریمی یادآور شد: در سال ۱۳۹۶ شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری ۶۰۰ میلیون تومان جهت حق عبور خط انتقال آب از شهر باباحیدر به شهرداری پرداخت کرد و درصورت عدم عبور این خط شهرداری باباحیدر باید خسارت این شرکت را بپردازد.
وی بیان کرد: هزینههای بسیاری جهت اجرای پروژه سد باباحیدر صرف شده است و مردم نیز انتظار به نتیجه رسیدن این طرح را دارند بنابراین نباید اجازه دهیم هزینه و وقت هدر شود.
انتهای پیام/س