مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری:

۷۱ درصد موقوفات استان چهارمحال و بختیاری سنددار شدند

گروه استان‌ها-مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیش از ۷۱ درصد موقوفات استان سنددار شدند، گفت: پیش بینی می‌شود این مقدار به ۱۰۰ درصد برسد تا تعرضات به موقوفه به صفر برسد.
کد خبر: ۱۱۸۷۹۴۰
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۶ 29 October 2024

حجت الاسلام والمسلمین حسن امیری در گفت‌وگو با خبرنگار تابناک در استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: استان چهارمحال و بختیاری نزدیک به چهار هزار رقبه دارد که نزدیک به هزار و ۸۰۰ موقوفه در سطح استان ثبت شده است که بخش عمده‌ای از این موقوفات نزدیک به هزار و ۵۰۰ مورد آن مسجد و حسینیه است و ۳۰۰ موقوفه دیگر انتفاعی یا منفعتی هستند.

وی ادامه داد: موقوفات انتفاعی مثل دارالقران، مراکز درمانی و حوزه‌های علمیه هستند و موقوفات منفعتی درآمد آنها خرج نیت واقف می‌شود. بیشترین رقبات استان چهارمحال و بختیاری کشاورزی است یعنی نزدیک به ۷۵۰ رقبه کشاورزی در استان وجود دارد.

امیری تصریح کرد: ۶۵۰ رقبه تجاری، ۲۵۰ عرصه مسکونی و ۲۶ عرصه اداری، ۳۱ واحد آموزشی مدرسه، ۶۹ رقبه از جمله نظامی، انتظامی، اردوگاه‌ها و ... در سطح استان است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۸ درصد موقوفات استان با نیت خیریه، ۳۳ درصد امور مذهبی، ۱۴ درصد امور اجتماعی و ۸ درصد مدارس علوم دینی است.

وی ادامه داد: ۴۳ بقعه در شهرستان لردگان، خانمیرزا و فلارد است، شهرستان شهرکرد با ۳۶ بقعه که شامل شهرهای بن، سامان، اردل، کیار و فرخشهر می‌شود، بروجن ۹ بقعه و فارسان و کوهرنگ ۱۳ بقعه دارند که در سامانه موقوفات استان ثبت شده است. 

تشکیل ۳۰۰ پرونده قضایی علیه متصرفین و موقوف خوارها

امیری با بیان اینکه بیشترین بقاع در سطح استان در لردگان، خانمیرزا و فلارد است، گفت: بیشترین نیت موقوف‌ها در حوزه ایتام است که موقوفه ما بیگم خان صمصام بختیاری بزرگترین موقوفه استان است که نزدیک به ۵۰۰ رقبه دارد که درآمد این‌ها برای ایتام است. 

وی بیان داشت: در این چند سال بیش از ۳۰۰ پرونده قضایی علیه متصرفین و موقوف خوارها تشکیل شده است، در سال گذشته دو دستگاه اجرایی حساب‌های آنها مسدود و حکم توقیف اموال دستگاه‌های اجرایی گرفته شد چرا که حدود ۱۵ سال حق و حقوق موقوفه را نداده بودند و همچنان پرونده آنها در جریان است. 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: مطالبات گاهاً از برخی از دستگاه‌ها میلیاردی است و موقوفه‌خواری شده که می‌توان گفت برخی از آنها حتی قبل از انقلاب به موقوفات دست درازی کردند و بهره جستند و هنوز هم مقاومت به خرج می‌دهند و اداره اوقاف را تهدید می‌کنند هزینه‌های سنگینی را ایجاد می‌کنند که البته ما کوتاه نمی‌آییم.

امیری ادامه داد: متاسفانه سرقفلی‌هایی در حوزه تجاری واگذار شده است که آقایان تمکین اجاره درست نمی‌کنند، اخراج برخی از مستاجرین از املاک بسیار سخت بود که با حکم انجام شد و این موجب مزایده گذاشتن شد و درآمدها تا ۱۰ برابر افزایش پیدا کرد. 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بیش از ۷۱ درصد موقوفات استان سنددار شدند، گفت: پیش بینی می‌شود این مقدار به ۱۰۰ برسد تا کل موقوفات انتفاعی و منفعتی سنددار شود و تعرضات به موقوفه به صفر برسد. 

وی با اشاره به اینکه اوقاف پروژه‌های رو به رشد زیادی در استان چهارمحال و بختیاری دارد، افزود: بالای ۴۰ پروژه عمرانی در بقاع متبرکه در حال اجرا است که به دلیل عدم اعتبار کند پیش می‌رود، هیچ اعتبار دولتی به اوقاف تاکنون تزریق نشده است. 

امیری در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه زیرساخت‌های بقاع متبرکه، استان چهارمحال بختیاری جزو استان‌های ضعیف است که در شان مردم استان نیست و باید با کمک‌های مردم این زیرساخت‌ها تکمیل شود.

انتهای پیام/س

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار