تابناک چهارمحال و بختیاری- مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری گفت: بیش از 11 هزار و 100 قلاده سگ در استان علیه بیماری هاری واکسینه شدند.
کد خبر: ۳۶۴۹۸۴
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۹ 22 January 2017

به گزارش تابناک شهرکرد- دکتر عبدالمحمد نجاتی اظهار کرد: مهمترین راه انتقال هاری به انسان گاز گرفته شدن توسط حیوان هار است، بنابراین لمس و نوازش، ضربه زدن، لیس زدن پوست سالم، بوسیدن و یا هر روش دیگر، امکان انتقال هاری وجود نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: افرادی که به دلیل شغلی، با حیوانات در تماس هستند باید علیه بیماری هاری واکسینه شوند.

نجاتی گفت: به صورت معمول واکسیناسیون تا ۶ روز پس از گازگرفتگی و قبل از بروز علائم بیماری هاری می‌تواند ۱۰۰ درصد بیماری را از بین ببرد. اما پس از بروز علائم، درمان، دیگر امکان‌پذیر نیست.

مدیرکل دامپزشکی استان گفت: در همین راستا برای پیشگیری از این بیماری در نه ماهه سال جاری 11 هزار و 196 قلاده سگ صاحبدار واکسینه شدند.

نجاتی اضافه کرد: زنده گیری سگ‌های ولگرد در دستور کار متولیان آن است و با همکاری شهرداری‌ها انجام می‌شود.

وی از کسانی که سگ در خانه نگهداری می کنند خواست تا با مامورین دامپزشکی در جهت واکسیناسیون آن ها همکاری لازم را داشته باشند.

این مقام مسئول گفت: ویروس هاری در حرارت ۵۰ درجه سانتی گراد در مدت ۱۵ دقیقه، در حرارت ۶۰ درجه در مدت ۳۵ ثانیه و در حرارت ۱۰۰ درجه سانتیگراد در مدت چند ثانیه از بین می‌رود؛ بنابراین برای ضدعفونی وسایل آلوده کافی است چند دقیقه آن‌ها را جوشاند یا با فنل و الکل شستشو داد.

وی ادامه داد: پرندگان، ماهیها، خزندگان و دوزیستان مبتلا نخواهند شد و بیشتر مواقع هاری در حیوانات وحشی ظاهر می‌شود.

نجاتی گفت: کسی که توسط حیوانی مشکوک به هاری گاز گرفته شود باید فوراً محل گارگرفتگی را با آب و صابون به مدت حداقل ۱۵ دقیقه شستشو دهد و سریعاً به یک مرکز درمانی مراجعه کند تا با واکسیناسیوین هاری درمان شود. شست‌وشوی زخم مربوط به گازگرفتگی حیوان و بخیه نکردن و بازبودن زخم بسیار مهم است و اساس پیشگیری و درمان هاری است.

هاری بیماری ویروسی است که موجب التهاب مغزی حاد می‌شود.این ویروس در تمام حیوانات خون‌گرم از جمله انسان می‌تواند ایجاد بیماری کند. ویروس از بزاق حیوان مبتلا به هاری و محل گازگرفتگی وارد بدن شده در ماهیچه‌ها به سمت اعصاب انتهایی می‌رود و شروع به تکثیرمی‌کند. مرگ در صورت ابتلاء به هاری تقریباً قطعی است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار